Brouwerij De Kluys

onze brouwerij

Brouwerij De Kluys is in 2013 opgericht in een voormalige kluizenaarswoning van de Franciscaner broeder Johannes Baptist. Vanuit zijn woning in Neerlangel, toepasselijk genaamd "De Kluis", heeft broeder Johannes jarenlang als kluizenaar zijn eenvoudige maar inspirerende en kunstzinnige leven geleid.

Nadat Johannes al jaren teruggekeerd was naar zijn kloosterbroederschap, zijn de brouwers in 2013 in de keuken van de voormalige kluizenaarswoning begonnen met hobbymatig bierbrouwen. Geïnspireerd door de voormalige bewoner hebben zij in "De Kluis" hun eerste stappen richting de brouwkunstenaars die ze nu zijn.

 

Na enkele jaren bleken hun vele verschillende bieren zodanig in de smaak te vallen op verschillende bierevenementen in de regio dat de brouwers besloten om Brouwerij De Kluys op te richten en de bieren op deze locatie op grotere schaal te gaan brouwen voor een groter publiek. 

 

Anno 2019 is de brouwerij volop in ontwikkeling en zijn de eerste bieren op verschillende plekken verkrijgbaar.

Brouwkunst uit langel

Na jarenlang experimenteren, studeren en natuurlijk proeven hebben onze brouwers besloten om enkele bieren uit eigen receptuur op grotere schaal op de markt te brengen. De bierselectie van Brouwerij De Kluys is constant in ontwikkeling, maar alle bieren hebben één ding gemeen: het uitgesproken en soepele karakter van hop uit eigen 'Langelse' bodem.

 

Anno 2019 zijn de brouwers druk met het uitbouwen en professionaliseren van de brouwerij en brouwinstallatie waardoor in men de toekomst nog beter en vrijer kan zijn in het ontwikkelen van de karakteristieke 'Brouwkunst uit Langel'.

 

Regelmatig wordt er geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten en smaken, waardoor de brouwers zich constant blijven vernieuwen. Op deze manier blijven ze zichzelf verrassen en ontwikkelen en dat is te proeven!